Orosz vízum:

Oroszországba való belépéshez minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell érvényes vízummal.

Ügyintézés menete

A vízumigénylő lapot a visa.kdmid.ru oldalon tudja kitölteni. A kitöltésnél kizárólag latin betűket használjon, ékezetek nélkül. Nyomtassa ki az igénylőlapot. Jegyezze fel az Application ID-t és a biztonsági kérdésre adott választ az esetleges módosítások miatt.
Részletes tájékoztatásért forduljon irodánkhoz! Vagy kövesse a honlapunkon található útmutatót.

Üzleti vízum

A feltüntetett konzuli díjon felül 9.500 Ft +Áfa ügyintézési díjat számítunk fel, amely már tartalmazza az Orosz Vízum Központ szolgáltatási díját is.

A vízumigénylés feltételei

Útlevél

Az útlevélnek legalább további hat hónapig érvényesnek kell lennie a vízum tervezett lejárati dátumától számítva. A vízum megszerzésének feltétele: 2 egymással szembeni üres oldal, éves vízum esetén 4 üres oldal az érvényes, nem sérült vagy rongált állapotban levő útlevélben.

Utasbiztosítás

A konzulátus által elfogadott biztosítási partnerek:
Európai Utazási Biztosító Zrt
Europ Assistance Hungary
Europ Assistance CIS
Europ Assistance Group
QBE Insurance (Europe) Limited
Magyar Posta Biztosító Zrt.
Chartis Europe S.A.
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Union Biztosító Rt.
Uniqa Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Rt.
AXA Magyarország Biztosító Zrt.
Mondial Assistance

Utasbiztosítás köthető irodánkban is már 450 Ft/nap-tól.
Amennyiben a biztosítás nem a konzulátus által elfogadott társaságnál kerül megkötésre, a biztosító cég oroszországi partnerszerződését igazoló dokumentumokat az ügyfélnek kell beszereznie és bemutatnia! Igazolványkép

Minden vízumigényléshez szükséges 1 db színes igazolványkép 3,5 x 4,5 cm méretben. Jegy visszaigazolás

Turista és tranzit vízumok esetében a vízum elkészítéséhez szükséges az utazást visszaigazoló jegy (pl.: repülő-, vonat-), illetve gépjárművel történő utazás esetén a részletes útvonalterv. Meghívólevél és szállás visszaigazolás

Üzleti vízum ügyintézéséhez meghívólevélre van szükség. Meghívólevelet Oroszországba történő beutazáshoz kiállíthat az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériuma vagy belügyi szerve, államhatalmi szerv, külföldi diplomáciai vagy konzuli intézmény, nemzetközi szervezet vagy oroszországi képviselete, oroszországi helyi önkormányzati szerv, valamint az oroszországi jogszabályoknak megfelelően cégjegyzékbe vett jogi személyek.

Amennyiben turistaként készül Oroszországba, akkor a meghívólevél helyett turista vouchert kell benyújtania: (voucher - szállodai helyfoglalás visszaigazolása, és az oroszországi idegenforgalmi iroda visszajelzése magyar turista fogadási készségéről.) Ennek az okmánynak az érvényességéhez az oroszországi utazási irodának regisztráltatnia kell magát az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériumának Konzuli Szolgálatánál.

Amennyiben nem rendelkezik meghívólevéllel vagy turista voucherrel, ezeknek beszerzésében a segítségére lehetünk.

Ha szállását irodánknál foglalja a szükséges turista voucher beszerzésével felmerülő költségeket mi áljuk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kinn tartózkodása során, ha szüksége lehet a Magyar Külképviselet segítségére, elérhetőségét, itt találja (az aláhúzott vonalra rákattintva szeretnénk ha megjelenne a lent látható összes adat)